Jó, tehdy byla ještě alpha verze, kde bylo fakt cílem hry si jen stavět domeček a získat diamantové věci :D Na mém starém pc, který rodiče koupili, když mi bylo 5 let, jsem ho rozjel na 5 fps! Když začalo pršet, měl jsem okolo 0-1 fps. Ale i tak jsme to s bratrem hráli jako diví.
Po pár letech (2011) jsem začal hrát na serveru, kde hrálo 300 lidí denně (Jestli třeba někomu něco říká SpreyMannik... Dokonce tam se mnou začínal i BaUcHyČ). Tehdy to byl asi největší český server a hráči se tam střídali jako ponožky.
Po nějaké době jsme dostali oba dva s Bauchym helpera a byla docela sranda řešit 300 lidí denně ;D To byla v podstatě moje první zkušenost s tímhle postem. Myslím si, že i v mých 12/13 letech jsem to zvládal bravůrně!
Jeden den mi za odměnu dal SpreyMannik originálku, což bylo přesně 8.12.2011! Od té doby vlastně není roku, kdy bych Minecraft nehrál alespoň pár měsíců. Naneštěstí jsem vždycky skončil, když padly velké servery (např craftuj.cz nebo ten SpreyMannikův, NML, atp).
Potom jsem roky a roky bloudil a nebylo co hrát, vždycky jsem někde začal, ale byla tam nuda, nenašli se žádní super lidi...
Až ~1.12.2019 jsem objevil Trenend... říkal jsem si, že to vypadá zajímavě. Sice jsem těch posledních pár let hrál na menších serverech, ale tak proč zase nezkusit tu starou českou klasiku v podobě zaspamovaného chatu a poznávání spousty lidí každý den.
No, první týden jsem hrál sólo, občas jsem se někoho na něco zeptal a popravdě, moc ochotní lidé nebyli. Kolikrát mi ani neodepsali! To mě naštvalo a uvažoval jsem, že skončím. (Malá vsuvka- Taky neodepisuji lidem, kteří píšou "pls das my donat", ale když někdo píše normálně, tak je slušností vždy odepsat. To byste si mohli zapamatovat. VŠICHNI!)
Ten večer kdy jsem chtěl vypnout mc a odebrat se zase zpátky k reálnému životu jsem poznal ZojFeho a zkušebního helpera Satanistu... Docela dobře jsme si pokecali, dostal jsem svůj první a jediný warn od Satana za slovo KUhvězdičkahvězdičkaA (které jsem ručně cenzuroval! T_T) a já se pak následující dny začal bavit!
Pak už jsem potkával jen samé zajímavé lidi... (ZojFe, Satanist, Emilee, Miaw, Miskaa, Havlis, Lampicka456, Andy_S, Frozen, Ethxrnity, Leyji, TuckerWayne, NightCoreCz, WarezKermit, ItzSuzie, nejholka, Vojtas, Southworth, Samanta113, SILENCE, Kelianka, ViciousPrince, DDneji, Bassintag, vDollka, Chewymeister, Kaka, Čagy, LiveGame, Liška, Leiqi, Lukork, NIK1, Rejza_, MrDruf, SirR, PanTERo, Natku, a další... Dokonce jsem potkal i lidi ze hry Team Fortress 2 - Anču a Weaboo Trashe!
A můžu říct, že TE bude jeden z mála serverů, na které se vždycky budu rád vracet, haha!
Jak je dnes zvykem říkat... Hraní na TE jsem si užil, stále užívám a užívat budu! I když možná tak ne hraní, jako povídání a psaní :)