Nejste přihlášen!
Pro plné využití našeho webu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.

Návod Podrobne navody - Slimefun
Článek napsal Leyji

Zdravím, po dlhšej neaktivite som sa rozhodol pre vás pripraviť Slimefun návody, bol tu už ten nápad, tak sa toho vzchopím, všetko potrebuje svoj čas čo znamená že sem tie návody budem pridávať postupne, hlavne sa táto diskusia bude zameriavať na stroje, elektrinu, cargo, gps, jak použít ancient altar a podobne.

 

Takže začneme od najľahšieho, a ideme postupne.

 

Enhanced Crafting Table

Spoiler

Je to najzákladnejšia mašinka/stroj v slimefune, je to multiblock (Multiblock-Stačí to len postaviť, viz. obrázok, dále len MultiBlock). Tento stroj sa používa pomocou toho dispenseru, tam vložíte potrebné materiály podľa receptov v knižke slimefunu (/sf guide). Keď máte správne vložené materiály do dispenseru, stačí iba kliknúť pravým tlačítkom myši na crafting table a už máte vycraftený item v dispenseri.

 

Grind Stone

Spoiler

Táto mašinka je tiež multiblock, v preklade "brúsi" vaše materiály na iné, používa sa ako Enhanced Crafting Table, len pri tejto mašine sa kliká na drevený plot (obrázek).Na druhom obrázku vidíte ktoré materiály sa používajú v tomto stroji.

 

Armor Forge

Spoiler

Tiež funguje ako ostatné základné mašinky (tu klikáte na kovadlinu), v tomto stroji si viete vycraftiť svoje brnenia, nástroje, zbrane podľa receptov z knihy /Sf guide, ktoré sú v sekciách Armor, Magical armor, Tools, Weapons, ale nie všetky, niektoré sú vyrábané v Magic Workbench. (Tento stroj necraftí TT- Tinker Tools nástroje/zbrane).

 

Ore Crusher

Spoiler

Tento stroj vám drtí materiály, prezrádza to samotný názov. Je to tiež multiblock (obrázek). Tu sa kliká na nether plot.

 

Compressor

Spoiler

Tento stroj je jeden z najdôležitejších z Basic Machines. U neho sa kliká tiež na nether fence.

 

Smeltery

Spoiler

A je to tu, najpoužívanejšia mašinka z basic machines, bez neho sa nezaobíde asi nikto. Robí vám z prachov, alebo tzv. "dust"-u ingoty.

Pod ním ten oheň niekedy vyhasne, treba ho zapalovať manuálne alebo za dispenser položiť automatický Ignition Chamber, viz.obrázek.

Položiť ho ale musíte bokem, aby sa tie zapalovače (flint&steel) nepresúvali do dispenseru, môžete na to umiestniť aj chestku pro zásoby.

 

Pressure Chamber

Spoiler

Multiblock, neni až tak využívaný, ale bez neho nespravíte Carbonado alebo Synthetic Diamond, čo sú dosť dôležité materiály. Kliká sa na kotlík.

 

Magic WorkBench

Spoiler

V tomto stroji sa craftia niektoré nástroje, meče (nie všetky), taktiež niektoré veci zo sekcí Magical Items a Magical Gadgets. Kliká sa na crafting.


 

 

Ohladom Basic Machines to je všetko, čo považujem za dôležité, opis Juiceru alebo Kompostéra nebudem robiť, kedže sa tie stroje nevyužívajú.

Pri každom recepte má byť obrázok v ktorom stroji sa ten daný item má robiť. (obrázek)


 

 

x 8

Před 4 letyNaposledy opraveno: Před 3 lety

Automated Panning Machine

Spoiler

Funguje ako nástroj Goldpan, premieňa Gravel na Sifted Ore, z ktorého sú základné materiály (dust) na craftenie strojov/itemov. Kliká sa na wooden trapdoor.

 

Ore Washer

Spoiler

Stroj potrebný na "premývanie" sifted ore na dusty. Kliká sa na wooden trapdoor.

 

Enhanced, Reinforced, Carbonado Edged Furnace

Spoiler

Fungujú ako normálny Furnace, jedine majú zvýšenú rýchlosť vypalovania materiálov, nižšiu spotrebu palív a šancu na vypálanie viac materiálov. (Napr. 1 iron ore = 2 iron ingoty) . Na výrobu je potreba Basic Circuit Board, ktoré padajú z Iron Golemov pri zabití.

 

 



 

Ako ďalšie, ale zložitejšie stroje, sú elektrické, v sekcii "Energy and Electricity", ale sú veľmi užitočné, zábavné ale aj časovo náročné.

Energy Regulator

Spoiler

Bez energy regulatoru vám v tzv."elektrickej sieti" nepôjde žiadny stroj, v sieti môže byť z neho len 1, je to ten najzákladnejší stroj, alebo lepšie povedane modul, celej sekcie Energy. Ukazuje stav elektrickej energie v sieti. Na fotke "No Energy Network found" znamená že neni pripojený do siete. Regulator má dosah 7 blokov.

 

Energy Capacitor

Spoiler

Už z názvu vieme že ide o kapacitu, takže úložisko energie. Capacitor môže byť položený maximálne 7 blokov od Regulatoru, na fotke už vidíme že sa nám vytvorila elektrická sieť, ale zatím bez energie. Capacitor taktiež predlžuje el.sieť, kedže regulator má dosah 7 blokov. (viz.druhý obrázek) Na druhom obrázku vidieť zelenú/červenú vlnu, Položené stroje/generátory na zelenú vlnu vám pôjdu, položené na červenú nie, je to ukážkové zapojenie, a tiež najvyužívanejšie. Na tretom obrázku, je zobrazené "poschodové" zapojenie, keď položíte capacitory tak ako na tom obrázku, môžte mať stroje do tej výšky. Kľudne aj 5-6 capacitorov na seba.

 

 

Generátory

Spoiler

Tieto stroje nám produkujú el.energiu, musia byť súčasťou siete, takže ako vidíte musia byť na zelenej vlne aby nám niečo vyprodukovali. Bez nich nerozbehnete žiaden stroj. U každého generátora máte zobrazené, aký materiál to rozbehne.

Je ich viacero, každý sa zapája tak isto, okrem Nukleárneho a Nether Star Reactora, to nájdete nižšie.

 

Nukleárny a Nether Star Reactor (Generátor)

Spoiler

Tu vidíme správne zapojený reaktor, musí byť obklopený vodou, veľa ľudí robí chybu pri položení vody, ostane vzduch priamo nad reactorom, a buchne(premení na obsidian a zničí vám regulator). Taktiež nesmieme zabudnúť na jeho chladenie, voda nestačí. Nuclear Reactor potrebuje Reactor Coolant Cell-y, Nether Star Reactor potrebuje Nether Ice Coolant Cell-y. (na fotke je označený reaktor.) Nad ním 3 bloky je Reactor Access Port, pre ľahší prístup do Reaktora.

 

Jednotlivé elektrické stroje (Využívané, ktoré majú aj význam)

Charging Bench - Dobíja elektrinu do Jetpackov, Multitoolov.

Electric Furnace - Funguje ako klasická pec, len je efektívnejšia.

Electric Gold Pan - Funguje ako Automated panning machine, len nemusíte klikať ale stačí doňho dať Gravel.

Electric Dust Washer - Funguje ako Ore Washer, len nemusíte klikať, ale stačí doňho dať Sifted Ore.

Electric Ingot Factory - Funguje skoro ako smeltery, taví jenom z dustu ingoty. (Ingot+Dust na vycraftení napríklad Cobalt Ingotu neslúži)

Electric Ore Grinder - Funguje ako Ore Grinder, len je efektívnejší.

Heated Pressure Chamber - Slúži na výrobu niektorých materiálov ako Blistering Ingot.

Electric Ingot Pulverizer - Slúži na roztavenie jednoduchých ingotov na dusty. (Brone,Cobalt atď. nie)

Freezer - Slúži na výrobu vyššie spomínaných Reactor coolant cell pre Reactory.

Automated Crafting Chamber - Funguje ako Enhanced Crafting Table, len je automatický. Potrebujete aspoň 2 z každého materiálu podľa receptu, keď tam máte iba 1 z každého materiálu podľa receptu, to bere ako vzor pre Cargo. Nespotrebuje 2 materiály, len 1 čo ste tam dali.

Carbon Press - Funguje ako Compressor a Pressure Chamber, je automatický a efektívnejší.

Electric Smeltery - Slúži ako Smeltery, nerobí jednoduché ingoty ako Ingot Factory, ale tie zložité ako Reinf.Alloy Ingot.

x 3
Kebyže demencia ľudí kvitne, tak všade po svete máme botanické záhrady.
Před 4 letyNaposledy opraveno: Před 3 lety

Cargo Managment

Cargo slúži na presun itemov/predmetov z jedného miesta na druhé, či už to ide z chestky do chestky, či zo strojov do ďalších strojov. Jednoduché to neni zo začiatku, ale po kratšom čase si zvyknete, a uvidíte že to neni tak ťažké, tento systém spolupracuje so strojmi, ale energiu nepotrebuje, takže nemusí byť zapojený v sieti.

Na zapojenie tohto systému potrebujeme Cargo Manager, Connectory, Input Nodes, Output Nodes.

Cargo manager je podobný Regulatoru, môže byť iba 1 v sieti. Samotný maganer bez connectorov by mal vyzerať takto.

 Status je Offline, ihneď ako pridáme Connector ->

Ako vidíte na obrázku, bliká na červeno, a máme "Online" status, to čo nám tam bliká ukazuje, aký dosah má Manager a Connectory. Každý Manager má 16 channelov / kanálov, na jednom kanáli môže ísť aj viacero predmetov, len to musíte pozorne nastavovať, aby nedošlo ku chybe lebo potom sa stým len zbytočne natrápite.

Input node - Začiatok kanála/channela, Input dávate na stroj/chestku Z KTOREJ CHCETE ABY ITEMY IŠLI PREČ

Output node - Koniec kanála/channela, Output dávate na stroj/chestku DO KTOREJ CHCETE ABY ITEMY PRIŠLI

Advanced Output node - Slúži na komplikovanejšie zapojenia, viete si v ňom nastaviť presne ktoré itemy má prijímať do chestky/stroje.

 

 

Princíp : Z chestky do chestky.

 

Spoiler

Cesta Materiálov

Nastavíme Input node na Channel 15,pridáme 1 kus uhlia na Whitelist aby sme povolili presun Uhlia na Channeli 15.

 


Obsah Chestky č.1


Nastavenie outputu na channel 15


Obsah chestky č.2, po nastavení všetkého správne


 

 

Ako ďalšie, tu máme tento obrázok, ktorý nám ukazuje podrobne ako zapojiť tzv. DUST LINKU.

Spoiler

Červené čísla nám značia kanály/channely cez ktoré dané materiály idú. Bloky/malé kocky menom cargo node ktoré majú oranžový bok sú outputy, a malé kocky s modrým bokom inputy.

Ako prvé nám ide COBBLESTONE z chestky do ORE GRINDERU ktorý nám z toho vyrobí GRAVEL, ktorý ide do GOLDPANU kde sa z neho stáva SIFTED ORE, FLINT a CLAY. Z týchto materiálov potrebujeme len SIFTED ORE, ktorý nám ide ďalej cez kanál 13 do DUST WASHERU, kde sa z neho vyrábajú DUSTY, ktoré sa nám presúvajú na kanáli 12 a uskladnia sa v chestke.

 

ANDROID MINER

Spoiler

No takže, o niečo to bude zložitejšie pre niektorých, ale pokúsim sa to opísať čo najpodrobnejšie.

Keď už máme základné zapojenie dust farmy ako na obrázku vyššie, môžeme pridať ANDROID MINERA aby nám ťažil cobble a tým máme farmu automatickú.

Tu vidíte prednú stranu androidu, má určený smer, neurčujete ho vy, nastavuje sa to v scriptoch.

ZAPOJENIE ANDROID MINERA NA DUST FARMU

 

Spoiler

Takže, spravíme si cobble generator a pridáme tam ANDROID MINERA.

 Ako som hovoril, smer je určený, nepozerá sa na cobblestone, v nasledujúcich krokoch

vám vysvetlím ako ho nastaviť správne.

Klikneme pravým klikom na androida, tam si pohľadáme ikonku scriptov. (obrázok) 

Ako ďalšie, musíme kliknúť na Vytvorenie nového scriptu, "Create New Script" (obrázok)

Teraz naprogramujeme android, presne na ktorú stranu sa má otáčať, kedy kopať a kedy si vyprázdniť inventár, poprípadne sa naplniť palivom, a potom musíte pridať funkcie aby sa otočil do svojho pôvodného stavu, aby mohol opakovať script.

1. Náš android sa musí otočiť do prava aby sa pozeral na cobble, takže začneme script funkciou "Turn Right"

2. Teraz sa pozerá na cobblestone, tak pridáme funkciu "Dig Forward" aby nám kopal vtom smere ako sa pozerá.

3. Ako ďalšie, chceme aby sa nám otočil na "ITEM INTERFACE", aby uskladnil Cobblestone, takže pridáme funkciu "Turn Right".

4. Náš android sa otočil na "ITEM INTERFACE", aby nám uskladnil cobblestone, pridáme funkciu "Push Inventory Contents to the faced interface" (o tých interfacech sa dočítaš nižšie na čo slúžia.)

5. Cobblestone by sme mali mať v "ITEM INTERFACE", takže aby sa nám android vrátil do svojho základ. stavu, pridáme funkciu "Turn Left"

6. Znova pridáme funkciu "Turn Left", a už by mal byť otočený tak ako bol.

7. Na pravej strane androida máme ITEM INTERFACE, na ľavú stranu pridáme FUEL INTERFACE (čítaj nižšie). Ihneď ako sa nám otočí android do svojho pôvodného stavu, naplní sa palivom z FUEL INTERFACU funkciu "Pull Fuel from the faced interface".

8. Ako poslednú funkciu máme "Repeat Script", ktorá tam je automaticky. Náš script by mal vyzerať ako na obrázku.

Tu vidíme spomínané Interfaces.

Náš android vkladá získané/vykopané predmety, v tomto prípade cobblestone do ITEM INTERFACE, a naplňuje si palivo z FUEL INTERFACE.

Na interfaces sa dá napojiť cargo, vysvetlenie na obrázku.

Na channeli / kanáli 10 sa nám presúva palivo, ktoré spojazdní náš android.

Cez channel 11 sa nám presúva cobblestone do chestky, z ktorej to ide na dust linku.

Palivo záleží od typu androidu, klasické používajú palivá ako coal, coal block, charcoal, blaze rod...

Advanced Androidi používajú palivá ako oil bucket, fuel, nevyplatí sa urobiť Advanced androidy.

Nakoniec tu máme Empowered Androidy, ktoré používajú palivá ako Uranium, Neptunium, Plutonium.

 

 

 

 

 

x 2
Kebyže demencia ľudí kvitne, tak všade po svete máme botanické záhrady.
Před 4 letyNaposledy opraveno: Před 3 lety

Gps (pujde to sem jako koment, preto to sem hodím aby tu nebol bordel keby niekto komentoval)

Kebyže demencia ľudí kvitne, tak všade po svete máme botanické záhrady.
Před 4 lety

Tinker tools + ancient altar + podrobnosti (pujde to sem jako koment, preto to sem hodím aby tu nebol bordel keby niekto komentoval)

Kebyže demencia ľudí kvitne, tak všade po svete máme botanické záhrady.
Před 4 lety

Nádhera. Velice si cením tohoto návodu. Než složitě vysvětlovat hráčům, CO je to multiblock, stačí postnout odkaz na tuto stránku. Jen malá přípomínka.. (teda doufám, že se nepletu) dispenzer by měl směřovat směrem nahoru u enh.crafting table.. Dobré toto zmínit. [vím, že je to zmíněné v SF guide, ale né každy umí anglicy] - každopádně skvělá práce. Díky.

x 2
Před 4 lety

Zdravím GorillaCZ, byl jsem sám Helperem tak znám toho když se te ptají co je multiblock, pre istotu som vyskúšal zda to musí smerovat nahore, ne nemusí, funguje i takhle, takže zbytečne to nebudem komplikovat dál ani pro sebe to vysvetlovaní ani pro hráče. Ale dekuji za pripomínku a dobrou odezvu :)

Kebyže demencia ľudí kvitne, tak všade po svete máme botanické záhrady.
Před 4 lety

Ahoj Satane,

děkujeme mockrát za tento dokonalý návod, byl přesunut do kategorie "užitečné informace". Jestli budeš souhlasit, mohu ho poté přesunout na připravovanou wiki, jakmile vyjde (samozřejmě s tvým creditem). Díky ještě jednou.

x 1

Před 4 lety

Navrhuji připnout tento příspěvek.

 

x 1

29/12/2019 - 6/3/2020

Před 4 lety

je škoda že to tu moc lidí neuvidí :D nápad jsem původně chtěl vymyslet já ale když jsem viděl aktivitu na webu tak jsem na to vykašlal :/ navíc na serveru už taky lidi moc nehrají jen děcka normální lidi dostávají rozum že AT stojí za hovno tak odcházejí :D change my mind 

Absolutní nezájem -_-

Před 4 lety