Nejste přihlášen!
Pro plné využití našeho webu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.

Novinka HCF RELEASE
Článek napsal Leyji

 

PŘEDSTAVUJEME VÁM HCF - KOMPETITIVNÍ HARDCORE FRAKCE S REÁLNÝMI ODMĚNAMI

Poslední měsíce jsme trpělivě pracovali na zbrusu novém gamemodu jak už na našem serveru, tak na celé české komunitě. Víme, že je zde tisíce PvP hráčů, kteří nemají kde hrát, jelikož většina PvP/HCF serverů je v zahraničí. Nyní mají všichni tu možnost si zahrát HCFka i u nás, a nejsou to ledajaké HCF, je tu spoustu vychytávek, které jinde nenajdete! V tomto článku se vám pokusím sepsat veškeré důležité informace, abyste i vy, nováčci, pochopili, co vlastně HCFka jsou a pustili se do hraní!

 

| KRÁTKY POPIS

HCF je herní mód, který se zaměřuje hlavně na profesionální pvp gameplay se špetkou klasických frakcí. Máte za úkol si vytvořit team (veškeré příkazy v /f help. Poté byste měli se svým teamem natěžit nějaké suroviny, získat ingredience na potřebné vybavení, například potky apod. Toto bohatství si samozřejmě musíte někam uložit, takže je také potřeba si postavit nějakou BASE v přírode (Wilderness), do které se dostanete pomocí jednotlivých cest ze spawnu. Každá sezóna trvá 90 dní, během sezóny máte za úkol farmit, rozbíjet ostatní teamy a získat nejlepší skóre do /f top. Na konci sezóny bude vyhlášení nejlepších frakcí a také předání reálných odměn, například v podobě peněz na PayPal.

Shrnutí: HCF = Hardcore Factions, jsou o mnohem těžší něž normální klasické Frakce.

 

| SOTW

Jedná se o jednu ze tří hlavních částí sezóny tzv. Start Of The World, bývá obvykle 2-5 hodin na začátku sezóny. PvP je pro všechny vyplé, takzvaný grace, nemůžete útočit na ostatní, vaším zájmem v této části je nafarmit si co nejdřív dostatek surovin.

 

| PRŮBĚH SEZÓNY

Během sezóny má každá frakce za úkol získat co nejvíce killů, peněz, výher v KoTH (vysvětlím později) apod. Shop naleznete na spawnu, je v podobě cedulek, a je hlavně zaměřený na těžení a získávání surovin pro potky, crowbary (nástroj pro těžení spawnerů a endportal framů) apod.

Každý den se konají tzv. KoTHy (King of the hill), jedná se o event, ve kterém máte za úkol obsadit určité územi (capzone) a udržet ho po určitou dobu. Pokud se vám to podaří, získáte klíče do KoTH Crate, která je velmi vzácná! Jakmile započne KOTH, v tabulce se zobrazí jeho název, podle názvu musíte najít lokaci kothu, která je zapsána v /coords

Frakce mají takzvané DTR (Deaths till raidable), toto je ukazatel toho, zda může být frakce rozbita jinou frakcí nebo ne. Pokud máte kladné DTR, rozbít nejde, pokud máte však záporné nebo 0, na vaši frakci může zaútočit kdokoliv!

 

| EOTW

Jedná se o poslední část sezóny, takzvaný End Of The World, který trvá obvykle až 10 hodin před koncem sezóny. Vaším úkolem je vyzabíjet co nejvíce frakcí, které jsou během EOTW Raidable (všechny). Je to taková poslední možnost, jak nahrabat body. 

 

| CLASSY

Jedná se o takové kity, které vám poskytnou určité schopnosti, například healing, ... Na serveru máme classy 4 a to, Bard, Miner, Rogue a Ghost.
Classu si equipneš následovně:

Archer - Full Leather Brnění
Bard - Full Gold Brnění

Miner - Full Iron Brnění
Rogue - Full Chainmal brnění

Schopnosti zde prozrazovat nebudu, ať máte co prozkoumávat :)

 

| PŘÍKAZY

Na HCF moc příkazů není, protože to opravdu není potřeba. Teleportovat se můžeš pouze na svůj frakční domov /f home, nikde jinde, pokud chceš jít na spawn, prostě tam musíš dojít. I když chcete jít do své základny, budete muset počkat, až vám vyprší časovač „PVP Timer“ nebo „PVP Tag“ - pokaždé, když vás někdo poraní, váš PVP Tag se resetuje za určitou dobu, což je obvykle 19 sekund. To znamená, že uprostřed se boje nemůžete nikam teleportovat.

Shrnutí: Nemůžeš se teleportovat jinam, než do tvého frakčního domova /f home.

 

| THE END

Většina z vás bude pravděpodobně vědět, že HCF jsou PotPvP, nikoliv gapple, proto si budete muset na Potky získat nějaké suroviny a také enderpearly do boje. Takže běhat po mapě a hledat creepery a endermany? Ale neee... odpověď se nachází v endu, kde se nachází spousta enderman a creeper spawnerů, takže se můžeš hezky nafarmit.

Shrnutí: End slouží k farmení Gunpowderu a Enderperel, nachází se zde také KOTH, do Endu se dostanete pomocí Endportálů v Overworldu v každém kvadrantu na souřadnicích 300; 300

 

| OREČKA

Pravděpodobně zjistíte, že diamanty jsou celkem složité najít. Ano, je tomu tak, na HCF jsou menší spawn raty, aby to bylo trošku hardcore. Pro úspěšnou frakci je potřeba si zajistit "farmáře", členové frakce, kteří budou farmit diamanty.

Shrnutí: Diamantů je míň jak ve vanille

 

| MAPKIT (ENCHANTY)

Každou sezónu je nový mapkit, v podstatě to znamená MAXIMUM Enchantů, které lze získat přirozenou cestou. V cratkách můžeš obvykle najít encahnty, které jsou o 1-2 levely větší.

 

| DEATHBANY

Pokud umřeš na HCFkách, dostaneš časovaný ban pouze na HCF server, je jedno jestli umřeš pádem, mobem, jiným hráčem, ten deathban dostaneš vždy. Délka deathbanu závisí na tvém ranku, jejich dobu trvaní najdeš v /help. Ale nezoufej, pokud máš nějaké životy, obvykle je lze získat z cratek, můžeš své kamarády oživit pomocí /lives revive. Pokud máš zakoupený nějaký rank, můžeš zdarma použít /ultra revive nebo /legend revive pro oživení kamaráda. Deathbany jsou na HCF velice důležité, jelikož dávají Frakcím ten Hardcore mód, takže si dávej pozor, abys neumřel.

Shrnutí: Když zemřeš, dostaneš časovaný ban, lze ho obejít pomocí revivů.

 

| ČASTÉ FRÁZE (TERMÍNY)

LFF: Looking for faction, znamená, že někdo hledá frakci

Basebitching/BB: Většinou člověk, který má za úkol sedět v basce, vařit potky apod.

Kite: Zdrhání z boje, na určité místo, 

Quickdrop: Znamená, že hráč zemřel při boji s hráčema, zatímco na nich měl lektvary. Používá se obvykle, když má hráč více než 5 lektvarů.

Pearlblock/Pearlcooldown: Když hráč vypálí enderpearlu, nemůže ji po určitou dobu vypálit znova.

Focus/ed: Pokud je hráč pod focusem, znamená to, že se zaměřuje na určitého jedince z frakce, za účelem mu dát co nejvíce damage a zabít ho, vynikající taktika při teamfightech.

 

Tak to by bylo, HCFka jsou nyní otevřené a můžeš si s radostí zahrát. Pokud jsem na něco zapomněla, nebo máš nějaké otázky, určitě mi napiš pod příspěvek a pokusím se odpovědět co nejrychleji. 

Doufáme, že si užijete na HCFkách spoustu zábavy!

S pozdravem Leyji.

 

x 1

Před 4 letyNaposledy opraveno: Před 4 lety

Das mi prosím tie keys na HCF?

 

x 1

Hrám Trenend survival + som SF maniak xD

Před 4 lety

SimWerTV ty klíče si musíš koupit nikdo ti je nedá zadarmo -_-

 

x 1

Absolutní nezájem -_-

Před 4 lety

?

Spoiler
?
Před 4 lety