Nick / Jméno na serveru :Scarface
Člen A-Teamu který udelil ban :Neviem
Platforma : Minecraft
Dôvod banu : https://ctrlv.cz/5mW2
Zdravim,dostal som ban za to ze vrajze prejavujem nejaky nacizmus ak by som mohol dodat iba ta stavba bola historicka mal to byt historicky hrad :).Ja som v zivote nikomu nenadaval nejakimi rasovimi pokrikmi ktore su extremisticke, tak ako ma taky clovek moze odsudit bez jednania,bolo tam dakde daco napisane extremisticky??Praktizoval som nacizmus v chate?????To vyobrazenie nemalo prejavovat nejake rasove navyssenie,alebo nacisticke sympatie,je to cisto historicka stavba.Plus kamarati hovorily ze helper tam pomazal nejake drahe stroje s sf a chest s 3x spawnermi na vindicatorov cize sposobyl velku skodu.To ze vy mi tu idete hovorit ze exizuje nejaky zakon tak vam radim aby ste si ho precitaly dobre :))Ziadam o ub a navratenie sposobenej skody.
II. Pri posudzovaní toho, či došlo vyobrazením určitej symboliky k spáchaniu prečinu podľa § 422 ods. 1 Tr. zák. alebo prípadne k spáchaniu iného prečinu, bude preto nutné dôsledne skúmať subjektívnu stránku (úmysel) páchateľa a objasnenie jeho motívov, t. j. prečo, z akého dôvodu, verejne nosil alebo mal vytetovaný určitý symbol a zároveň páchateľ musí vedieť, že svojim konaním vyjadruje sympatie hnutiam, ktoré napríklad násilnou cestou smerujú k potlačeniu základných práv a slobôd osôb.
III. Prax orgánov činných v trestnom konaní, ktoré vždy a zásadne považujú len vyobrazenie svastiky, samo o sebe, zároveň aj za prejavovanie sympatií, či propagácie nacizmu (bez skúmania motívov jej vyobrazenia páchateľom), je absolútne nesprávna. Napríklad, ak páchateľ pokreslí budovy hákovými krížmi, či zničí horbové miesta na cintorínoch a nakreslí na pomníky hákové kríže, malo by ísť primárne o podozrenie zo spáchania prečinu napríklad výtržníctva podľa § 364 Tr. zák., hanobenia miesta posledného odpočinku podľa § 365 Tr. zák., prípadne poškodzovania cudzej veci podľa § 246 Tr. zák. a až sekundárne o podozrenie zo spáchania prečinu v zmysle § 422 ods. 1 Tr. zák., teda až vtedy, ak sa preukáže, že vyobrazenie svastiky bolo motivované snahou prejaviť sympatie nacizmu a nie len vedené úmyslom poškodiť, či zneuctiť niektoré (napríklad pietne) miesta.